JERAWAT DAN PARUT JERAWAT

Cara Hilangkan Jerawat | Produk Hilangkan Jerawat | Cara Hilangkan Parut Jerawat

Kebanyakan jerawat terjadi apabila kulit berminyak berlebihan dan sel-sel kulit tersumbat di liang kulit, menyebabkan blackhead dan whitehead. Ramai orang mengalami jerawat pada usia remaja, punca utama jerawat pada masa ini adalah disebabkan oleh perubahan hormon, kulit akan menjadi lebih berminyak. Di samping itu, terdapat kajian yang menunjukkan keadaan jerawat boleh diwarisi.


JERAWAT

Jerawat adalah keadaan di mana terdapat bintik atau benjolan pada permukaan kulit. Masalah kulit ini terjadi apabila liang roma tersumbat dengan minyak dan sel kulit mati. Masalah jerawat boleh dikategorikan dari biasa kepada masalah yang teruk. Acne vulgaris termasuk bintik hitam, bintik putih, papul, nodus dan ‘cyst’ adalah di antara masalah jerawat yang paling biasa.

KUNJUNGI LAMAN JERAWAT KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

CARA HILANGKAN JERAWAT

Mengenai cara hilangkan jerawat, paling penting adalah mengetahui punca dan penyebab jerawat, punca yang paling lazim dijumpai di Malaysia adalah jangkitan bakteria, jangkitan kulat, kulit berminyak atau perubahan hormon, cara hilangkan jerawat yang berkesan sekiranya dapat menargetkan setiap masalah dengan sewajarnya, Dr Adam memberikan formula yang telah digunakan untuk merawat ramai pesakit jerawat dengan berkesan selama lebih dari 15 tahun, ia berkesan 100% dengan jaminan wang dikembalikan, cara hilangkan jerawat termasuk,

  • 2 minggu ubat oral dan krim (Tidak disarankan mengambil terlalu lama untuk mengelakkan kesan sampingan)
  • Fototerapi Celluma Pro dari Amerika Syarikat USA
  • Terapi pembersihan mendalam jerawat termasuk pengekstrakan
  • Acne peel


PRODUK HILANGKAN JERAWAT

Terdapat pelbagai jenis produk hilangkan jerawat di pasaran, tetapi bukan semua berkesan, maka ada banyak merupakan produk tidak diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Semasa memilih produk hilangkan jerawat, mesti manfaat tindakan triple, antaranya untuk membersihkan kulit, mengurangkan kulit berminyak dan mengelakkan jangkitan kuman.


PARUT JERAWAT

Parut jerawat akan kelihatan lebih jelas jika tiada rawatan diberikan semasa breakout jerawat. Terdapat banyak jenis parut jerawat mengikut saiz dan bentuknya. Kesan parut jerawat di muka menghilangkan rasa keyakinan diri, merupakan punca stres di kalangan wanita jika parut jerawat bersifat kekal dan susah untuk dihilangkan.

CARA HILANGKAN PARUT JERAWAT

Klinik kami mempunyai cara hilangkan parut jerawat yang paling berkesan, dengan
teknologi pecahan, menggabungkan jarum mikro dan frekuensi radio, memberikan kesan yang paling baik, merupakan cara hilangkan paru jerawat yang paling digemari.

LASER PARUT JERAWAT

  • Sistem INFINI RF terkini
  • Menggunakan radiofrekuensi teknologi baru pecahan
  • Rawatan parut jerawat paling berkesan


KLINIK AESTHETIC PALING POPULAR DI MALAYSIA

Klinik Monette Ansley dengan Dr Adam

WHATSAPP SEKARANG