RAWATAN MUKA ESTETIK di MALAYSIA

PEMUTIHAN KULIT | RAWATAN MUKA LELAKI | DOUBLE CHIN

Majlis Penasihat Kesihatan Sedunia dalam laporan tahun 2020 terbaru mengatakan, "Rawatan perubatan estetik termasuk rawatan suntikan dan laser kini menjadi industri bernilai satu bilion dolar dan telah menyaksikan peningkatan sekitar 40 - 50 persen dalam lima tahun terakhir". Rawatan peremajaan bukan pembedahan telah menjadi popular, kini dengan adanya mesin laser canggih atau suntikan sederhana, anda dapat kelihatan hidup semula dalam masa yang singkat, jadi apakah rawatan estetik yang paling popular di Malaysia untuk tahun 2023? Adakah rawatan bukan invasif yang memberikan manfaat peremajaan segera tanpa rasa sakit atau waktu henti? Selama era teknologi terutama pada tahun 2023, menjadi wajar bagi semua orang untuk memiliki bentuk badan dan wajah yang kita inginkan, rawatan bukan pembedahan telah menjadi sumber penting bagi semua individu untuk mendapatkan penampilan yang lebih baik dan meningkatkan keperibadian.


7 JENIS PENYAKIT KULIT PALING BIASA di MALAYSIA

Apakah jenis penyakit kulit yang biasa dijumpai di kalangan rakyat Malaysia? Sakit kulit boleh menyebabkan seseorang terasa gatal dan tidak selesa, masalah ini boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Senarai dibawah menunjukan 7 jenis penyakit kulit yang paling biasa di Malaysia.

01

Onychomycosis

Jangkitan onychomycosis merupakan sejenis jangkitan kulat pada kuku yang paling kerap berlaku di masyarakat Malaysia, juga dikenali sebagai jangkitan tinea unguium.

02

Sopak

Sopak dikenali sebagai vitiligo, merupakan penyakit kulit dengan masalah pigmentasi kulit, tompok-tompok putih dengan sebaran secara simetri suluruh badan.

03

Kurap

Penyakit kulit yang disebabkan oleh jangkitan kulat yang dikenali sebagai dermatophyte, selain itu, boleh menjangkit kuku, rambut dan mana-man bahagian tubuh.

04

Kayap

Penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan virus varicella zoster, selalunya menyebabkan keradangan satu urat saraf pada satu bahagian badan, lazimnya bahagian dada dan muka.

05

Ketuat

Penyakit kulit yang disebabkan oleh jangkitan virus, HPV human papillomavirus, melibatkan bahagian kulit dan mukosa seperti di bahagian alat kelamin lelaki dan perempuan.

06

Panau

Penyakit kulit yang disebabkan oleh kulat daripada jeneis genus Malassezia spp, biasanya terjadi di kawasan tropikal seperti di Malaysia.

07

Jerawat

Masalah kulit ini terjadi apabila liang roma tersumbat dengan minyak dan sel kulit mati, perubahan hormon, androgen berlebihan seperti dalam sindrom polisistik ovari.

KUNJUNGI LAMAN KULIT KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA
glowing skin monette ansley clinic by dr adam tan

PEMUTIHAN KULIT

Ramai orang tertanya-tanya untuk lebih informasi tentang pemutihan kulit klinik estetik di Malaysia, rawatan pemutihan kulit merupakan rawatan yang paling diminati oleh masyarakat Malaysia. Warna kulit menjadi gelap disebabkan oleh pengeluaran melanin, pigmentasi atau kerosakan kulit akibat pendedahan cahaya matahari. Rawatan yang pemutihan yang paling berkesan adalah dengan suntikan ubat anti-oxida, bagi orang yang takut kepada jarum, makanan tambahan oral seperti crystal tomato (kristal tomato) atau oxithion menjadi kegemaran semua.

UBAT WHITENING - TOMATO KRISTAL vs OXITHION

Kedua-duanya bersifat antioksidan dan disetujui untuk digunakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dengan Sijil MAL, tomato kristal (khasiat tomato)dibuat di Amerika Syarikat dan oxithion dibuat di Itali, banyak pesakit lebih memilih oksition daripada tomato kristal bukan hanya kerana oksition berharga setengah dari tomato kristal, tetapi disebabkan ke sistem penghantarannya yang dipatenkan, oxithion dibawa melalui rute sublingual, masukkan ke bawah lidah anda dan biarkan ia larut, kaedah ini dengan hasil yang sama seperti suntikan intravena, kerana ubat diserap terus ke aliran darah kita, memotong metabolisme lulus pertama di hati, membuat penyerapan oksition jauh lebih unggul.

TOMATO KRISTAL

 • Dibuat di USA
 • Laluan oral sahaja
 • Antioksidan untuk pemutihan
 • RM 499 untuk penggunaan sebulan
 • Lebih lama di pasaran

monette ansley clinic by dr adam tan crystal tomato

OXITHION

 • Dibuat di ITALI
 • Sublingual - Penyerapan penuh
 • Antioksidan untuk pemutihan
 • RM 250 untuk penggunaan sebulan
 • Teknologi berpaten terkini

monette ansley clinic by dr adam tan oxithion

RAWATAN MUKA

Menurut laporan penyelidikan di Institut Estetik Internasional yang dilakukan oleh Dr Siddik Mohd pada tahun 2008, 1 dari setiap 10 wanita di Malaysia mengalami masalah kulit yang memerlukan rawatan muka di klinik estetik, terutama selepas kelahiran anak dan selepas menopaus. Faktor penyumbang utama ialah kehilangan kolagen sebagai penuaan normal. Klinik Monette Ansley menjalankan beberapa jenis rawatan muka yang sangat sesuai dengan masalah yang dihadapi oleh pesakit lelaki dan perempuan. Rawatan muka di klinik kami dapat memudarkan parut jerawat, jeragat, mencerahkan wajah dan merawat anti kedutan.

RAWATAN MUKA LELAKI

Ramai isteri-isteri, rakan-rakan perempuan selalu bertanya, pentingkah rawatan muka lelaki? Selalunya kita lihat wanita akan lebih mudah untuk melakukan penjagaan dan rawatan muka berbanding orang lelaki. Klinik kami menyediakan banyak rawatan muka lelaki pada harga berpatutan, khas untuk lelaki yang biasa muka berminyak dan bermasalah. Sekali rawatan muka lelaki di klinik Monette Ansley sudah bersih cerah bebas kusam dan tiada lagi kedutan. Lebih baik daripada mengunakan produk atau serum mahal yang dibeli di salon kecantikan. Hanya perlu mengunakan pencuci muka lelaki biasa yang dapat dibeli di watson atau guardian.

PENCUCI MUKA LELAKI

 • Tidak perlu beli pencuci muka lelaki yang mahal
 • Fungsi pencuci muka adalah untuk bersihkan muka sahaja
 • Jangan lupa membersihkan muka setiap hari sebelum tidur
 • Jangan membeli pencuci muka lelaki dengan wangian

DOUBLE CHIN

Apakah dagu berganda? Dagu berganda sebenarnya disebabkan oleh pengumpulan tisu lemak yang berlebihan di kawasan submental, ini adalah keadaan biasa bagi seluruh rakyat Malaysia, menurut penyelidikan terbaru yang dilakukan di Malaysia, ia adalah antara rawatan estetik yang paling popular di semua klinik kulit estetik di Malaysia. Walau bagaimanapun, dagu berganda boleh menjadi mimpi buruk bagi banyak orang jika tidak dirawat dengan berkesan. Rawatan HIFU secara klinikal terbukti sebagai rawatan yang paling berkesan untuk dagu ganda, di Klinik Monette Ansley oleh Dr Adam, kami menggunakan pelbagai pendekatan untuk merawat dagu berkembar termasuk rawatan HIFU dan suntikan Mesolipo Deoxycholate.

monette ansley clinic by dr adam tan hifu double chin

Sebelum rawatan dagu berganda nampak gemuk & tua. Selepas rawatan nampak muda & kurus.


KLINIK AESTHETIC PALING POPULAR DI MALAYSIA

Klinik Monette Ansley dengan Dr Adam

BOOK A FREE CONSULTATION