5 RAWATAN KURUS PALING POPULAR di MALAYSIA

Ubat Kurus | Duromine | Berat Badan Ideal | Cara Kuruskan Badan

3 dari 10 rakyat Malaysia menghadapi masalah berat badan, statistik menunjukan bahawa kadar dan jumlah warga yang mengalami masalah ini semakin meningkat setiap tahun, menyebabkan masalah sakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis punca kematian yang paling biasa di kalangan rakyat Malaysia melebihi 35 tahun, dengan BMI - Body Mass Index, melebihi 30, tahap obesity. Apa rahsiah dan cara kuruskan badan?


UBAT KURUS

Terdapat pelbagai jenis ubat kurus badan dijual di facebook dan instagram, yang tidak ada kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, pihak klinik menyarankan anda supaya tidak mudah terpedaya dengan iklan-iklan ubat kurus yang tidak ada kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, hal ini kerana ubat kurus yang berkualiti tinggi mengambil masa yang lama dan kos yang tinggi untuk dihasilkan, hanya boleh dijual di klinik perubatan dengan kebenaran doktor perubatan sahaja. Dibawah adalah 2 jenis ubat kurus yang selamat, berkesan dan dengan kelulusan KKM.

DUROMINE

  • Bahan utama - Phentermine
  • Dos - 30mg
  • Buatan New Zealand
  • Lebih kesan sampingan


ADIPEX RETARD

  • Bahan utama - Phentermine
  • Dos - 15 mg
  • Buatan Germany
  • Lebih kesan sampingan


BERAT BADAN IDEAL

Berat badan ideal mengikut BMI (Indeks Massa Tubuh) adalah 18 - 23 untuk masyarakat Malaysia. Sesiapa dengan BMI melebihi 23 adalah berat badan berlebihan (overweight), BMI melebihi 30 adalah kegemukan (obesity) biasa diiringi dengan masalah kesihatan lain. Gaya hidup yang sihat dan mengekalkan berat badan ideal akan memberikan banyak kebaikan kesihatan, jantung yang sihat, tulang yang kuat dan mengurangkan stres. Kementerian Kesihatan Malaysia mengalakkan masyarakat Malaysia untuk melakukan aktiviti fizikal secara sederhana selama 30 minit sehari, 3 kali satu minggu.

KUNJUNGI LAMAN BERAT BADAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

CARA KURUSKAN BADAN

Klinik kami mempunyai banyak cara kuruskan badan, menyingkirkan lemak berlebihan supaya milik berat badan ideal dengan BMI bawah 23.

01

Pembekuan lemak Clatuu Alpha

Teknologi pelangsingan paling maju, buang lemak yang tidak diingini tanpa pembedahan, tidak ada downtime, pilih saja kawasan yang anda ingin buang, misalnya perut, paha, lengan, hanya memerlukan 1 jam untuk rawatan dan anda akan perhatikan 20 % pengurangan lemak dalam beberapa minggu, ia sangat popular sehingga kebanyakan selebriti menggunakannya sekarang.

02

Laser Pengetatkan Kulit Frekuensi Radio (RF)

Rawatan RF biasa digunakan untuk mengurangkan lemah yang berlebihan dan merupakan rawatan yang paling berkesan untuk mengetatkan kulit, terutama bagi wanita selepas bersalin. RF dapat memecahkan lemak degil yang tidak dapat dihilangkan walaupun dengan senaman.

03

Sauna Infra Merah Jauh

Ini bukan sauna biasa, ia akan meningkatkan metabolisme badan sehingga akan membakar lemak dan detoks pada masa yang sama

04

Ubat Kurus

Ubat kurus seperti Duromine dan Adipex Retard membantu mengurangkan selera makan, tetapi mempunyai kesan sampingan seperti mulut kering, meningkatkan degupan jantung dan sukar tidur.

05

Program Penurunan Berat Badan Dr Adam

Program pelangsingan merupakan cara kuruskan badan yang paling berkesan, dengan jaminan wang dikembalikan, Dr Adam sendiri berjaya kurangkan 20kg dalam masa 8 minggu. Program ini akan membakar lemak badan walaupun anda sedang tidur, program ini terdiri daripada suntikan HCG, program diet Ueni dan penekan selera makan Adipex.

LENGAN

Bagi lemak yang berpusat di bahagian lengan, rawatan kuruskan badan tanpa bedah boleh dilakukan dengan suntikan mesolipo. Suntikan mesolipo dengan ubat deoxycholic sememangnya berkesan dan selamat. Ubat deoxycholic merupakan ubat yang diluluskan oleh FDA Amerika Syarikat untuk mencairkan lemak, selain daripada bahagian lengan, suntikan ini boleh digunakan untuk double chin, perut dan kaki. Pembuangan lemak lengan boleh dicapai tanpa memerlukan pembedahan yang ekstensif.

CARA MENURUNKAN BERAT BADAN 30KG DALAM 15 MINGGU

Macam mana Dr Adam nak kurus, kurus dalam 15 minggu ?

cara nak kurus monette klinik sebelum

SEBELUM RAWATAN

Berat badan Dr Adam 102kg gemuk dengan masalah tekanan darah & kencing manis

cara nak kurus monette klinik selepas

SELEPAS RAWATAN

Dr Adam turun 30kg dalam 15 minggu, kencing manis & tekanan darah 100% sembuh


KLINIK AESTHETIC PALING POPULAR DI MALAYSIA

Klinik Monette Ansley dengan Dr Adam

BOOK A FREE CONSULTATION