LASER JERAGAT di KLINIK KULIT

Punca Jeragat | Rawatan Pigmentasi | Rawatan Laser Jeragat | Krim Jeragat

Mengapa rakyat Malaysia cenderung mengalami pigmentasi gelap pada wajah kita? Melanosit di dalam lapisan kulit kulit kita mengeluarkan melanin, yang merupakan pigmentasi gelap seperti yang dapat kita lihat sebagai bintik-bintik, melasma, titik usia, disebabkan oleh rangsangan oleh pendedahan cahaya matahari, perubahan hormon dan sebagainya. Banyak klinik estetik di Malaysia hanya menekankan penghapusan pigmen namun mengabaikan peranan dan kepentingan sun block kelas perubatan dan suplemen oral anti oksidan termasuk glutathione oral, tomato kristal, oksithion untuk hasil pemutihan yang optimum, sebagai rawatan kombinasi dengan laser terbaru untuk pigmentasi - PICO Laser, ia adalah cepat dan selamat dari segi dermatologi, untuk merawat semua keadaan pigmen, kaedah peninjauan 5-bintang yang tidak invasif.


5 PUNCA JERAGAT PALING BIASA di MALAYSIA

Apakah punca jeragat yang biasa dijumpai di kalangan rakyat Malaysia? Masalah jeragat boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Senarai dibawah menunjukan 5 jenis punca jeragat yang paling biasa di Malaysia.

  • Sinaran cahaya matahari dengan sinar UVA dan UVB merupakan punca utama untuk jeragat di kalangan raykat Malaysia, disebabkan oleh cuaca panas sepanjang tahun.
  • Masalah hormon, merupakan punca jeragat utama di kalangan wanita di Malaysia, terutama bagi mereka yang sedang menjalani rawatan hormon seperti hormon perancang kehamilan.
  • Masalah kesihatan, seperti masalah hypothyroidism, , merupakan masalah kesihatan thyroid menghasilkan hormon thyroid yang lebih rendah dari paras normal.
  • Produk penjagaan kulit, ramai pesakit menghadapi masalah jeragat selepas mengunakan produk penjagaan kulit yang tidak diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, produk penjagaan kulit menyebabkan radang kepada kulit dan PIH (Post Inflammatory Hyeperpigmentation)
  • Kehamilan, wanita semasa hamil akan mengalami banyak masalah kesihatan seperti kencing manis, tekanan darah tinggi dan masalah kulit seperti jeragat, kulit pecah, ekzema. Kebanyakan jeragat akan pudar selepas bersalin.

PIGMENTASI

Pigmentasi kulit yang tidak diingini terbentuk secara perlahan di dalam kulit anda, akhirnya menjadikan anda kelihatan lebih tua dan lebih gelap, untungnya jika anda mahukan kulit yang lebih cerah dan lebih cerah sekarang, Monette Ansley Clinic oleh Dr Adam Tan dan pasukannya dapat membantu anda. Kombinasi rawatan yang paling biasa digunakan untuk pigmentasi kulit yang tidak diingini termasuk toning laser, PRP (Platelet Rich Plasma) atau pengelupasan kimia, kami menggunakan pengelupasan kimia dari Perancis, yang merupakan pilihan rawatan yang jauh lebih baik berbanding dengan rawatan tradisional yang dilakukan di salun kecantikan seperti dermapen dan dermaroller.


JERAGAT

Jeragat muka yang disebabkan oleh punca sinaran matahari UVA dan UVB malangnya tidak selalu sesuai dengan rawatan laser tradisional, kerana boleh menyebabkan PIH (Post Inflammatory Hyperpigmentation) atau luka bakar. Berita baiknya adalah, dengan laser PICO terbaru, laser untuk pigmentasi yang jauh lebih lembut, ringan daripada pendekatan berasaskan haba, menjadikannya penyesuaian laser yang paling sesuai untuk jenis kulit Malaysia.


RAWATAN LASER JERAGAT DENGAN PICO LASER

Rawatan laser jeragat sebagai cara hilangkan jeragat yang paling berkesan sekarang adalah laser Pico, laser ditembakkan ke titik gelap (pigmentasi), denyutan picosecond (satu trilion saat kedua) memecah melanin yang tidak diingini menjadi zarah-zarah minit yang lebih kecil, yang dikeluarkan oleh makrofag yang terdapat di dalam badan, menjadikan kulit anda lebih cerah, lebih cerah dan lebih tegas.

PICO Laser sangat selamat kerana tenaga laser secara selektif diserap oleh lesi pigmentasi sahaja, yang bermaksud kulit dan tisu di sekitarnya tidak terjejas dan tidak ada kerosakan yang berpanjangan pada lapisan kulit mana pun.

PETUA HILANGKAN JERAGAT SAKIT ?

Sebilangan besar pesakit kami di Klinik Monette Ansley tidak memerlukan ubat penenang atau krim kebas sebelum rawatan laser PICO, berkat teknologi laser PICO terkini yang 100% tidak invasif, tidak ablatif, oleh itu tidak akan ada kecederaan atau pelepasan pada lapisan luar kulit, menjadikannya pengalaman yang tidak menyakitkan dan tiada downtime.


KRIM JERAGAT & PRODUK HILANGKAN JERAGAT

Ramai orang selalu membeli pelbagai produk hilangkan jeragat di watson, atau mebeli krim jeragat di facebook, malangnya tidak selalu sesuai dengan rawatan hanya dengan krim jeragat. Kebanyakan krim jeragat mengandungi ubat steroid atau ubat hydoyquinone, kegunaan berpanjangan boleh menyebabkan kulit menjadi merah dan kulit akan menjadi lebih sensitif. Kadar perlindungan kulit terhadap sinar UVA dan UVB matahari akan berkurangan, justeru meningkatkan risiko penyakit kanser kulit. Sebaliknya, dengan laser PICO terbaru, laser untuk pigmentasi yang jauh lebih lembut, ringan daripada pendekatan berasaskan haba, menjadikannya penyesuaian laser yang paling sesuai untuk semua jenis kulit di kalangan rakyat Malaysia.


KLINIK AESTHETIC PALING POPULAR DI MALAYSIA

Klinik Monette Ansley dengan Dr Adam

BOOK A FREE CONSULTATION